In beeld

Hieronder alle berichten die doorlinken naar fotoalbums of andere audio-visuele inhoud. In deze albums kan u meestal een hoge resolutie-versie van de afbeeldingen ophalen, nuttig als u er een papieren afdruk wil (laten) van maken.
Bij de foto ziet u dan onderaan rechts een “download-symbool”. downloadsymbool
Klik erop om de foto in quasi originele resolutie te bekijken en erop in te zoomen of klik met de rechtermuisknop om het bestand naar je eigen computer te copiëren voor later gebruik. Schermafbeelding 2015-11-02 om 09.53.41Op deze hoge resolutie-versies zijn ook de © teksten verwijderd.knop foto album edelen Met de “deel” knop – als hij aanwezig is – kan u een foto makkelijk delen met vrienden en kennissen via e-mail of Facebook.
We zouden het op prijs stellen als medewerkers van kranten en tijdschriften niet langer deze foto’s onder hun eigen naam zouden publiceren maar de rechtmatige fotograaf zouden vermelden.
 • Jefkes & Mamers deden het weer
  Jefkes & Mamers deden het weer
  De nieuwe koningen: David Grauwels, Bart Verhoeven en Agnetha Van Pee. Proficiat!

 • Heksentocht 2018 – beeldverslag
  Heksentocht 2018 - beeldverslag
  477 personen waren ingeschreven voor de Heksentocht en 445 deelnemers passeerden uiteindelijk langs de inschrijvingstafel. Eric Mostrey maakte eens te meer een indrukwekkende foto-reportage. Niet makkelijk bij een in essentie duister gebeuren!

 • 30 jaar gezinsviering – fotoreportage
  30 jaar gezinsviering - fotoreportage
  Sinds juni 1987 werkt een kleine groep vrijwilligers tijdens het schooljaar elke maand voor de parochie Sint-Lambertus een gezinsviering uit op maat van jonge gezinnen en kinderen van 6 tot 12 jaar. 30 jaar gezinsviering, dat jubileum moest feestelijk gevierd worden! En dat gebeurde ook op zondag 10 september. Johan Desie maakte er een hele reeks foto’s van. Zie ook www.gezinsviering.be Wens je ook mee te werken aan deze vieringen? Mail naar de werkgroep gezinsviering

 • Beelden van de Pinksterfeesten
  Beelden van de Pinksterfeesten
  Tentoonstellingen Fanfare opent Kermis LABAN speelt toneel Filharmonie Kinderanimatie KWB Rommelmarkt

 • 15e Heksentocht 2016 : beeldverslag
  15e Heksentocht 2016 : beeldverslag
  Klik op de afbeelding om het album te bekijken.

 • Eerste Communie 2016
  Eerste Communie 2016
  Klik op de afbeelding voor een uitgebreid foto-album. Er is ook een videoreportage beschikbaar voor de communiecanten en hun familie, via “meester Hans”.

 • Fotoreportage Afrikafeest 2016
  Fotoreportage Afrikafeest 2016
  Klik op de afbeelding om het foto-album te bekijken. Zoals steeds kan u foto’s die u zou willen afdrukken of bewaren in hoge resolutie downloaden via het symbooltje rechts onderaan van elke foto. Eerst op de foto zelf klikken natuurlijk. Met onze excuses voor de schabouwelijke vandalenkunst op de buitenmuren van het P.C. : de snode daders hebben zich nog steeds niet spontaan aangeboden om de muren te reinigen of te herschilderen.

 • 14e KWB Heksentocht – enkele beelden
  14e KWB Heksentocht - enkele beelden
  De 14e heksentocht was eens te meer een succes, dankzij de vele onbaatzuchtige medewerkers en de enthousiaste deelnemers. We beginnen al na te denken over de 15e editie in 2016 ! Foto-albums Parcours 2015

 • Fotoalbums Jefkes & Mamers 2015
  Fotoalbums Jefkes & Mamers 2015
  We ontvingen de noeste arbeid van twee bereidwillige fotografen; klik op de afbeelding om hun werk te aanschouwen.   Zoals steeds kan u desgewenst van elke foto uit zo’n album het origineel (indien voorhanden) in hoge resolutie ophalen, zonder watermerk, om er bijvoorbeeld een papieren afdruk voor eigen gebruik van te (laten) maken. Klik op een foto in de mozaiek en daarna rechtsonder op het downloadsymbool  om te zien hoe dat moet.

 • Beelden van het Afrikafeest – 8e editie
  Beelden van het Afrikafeest - 8e editie
  Het 8e Afrikafeest was een succes. Dankzij de tomeloze inzet van vele vrijwilligers kan het niet anders of de gekozen goede doelen in Senegal en Gambia kunnen binnenkort een welgekomen financiële steun verwachten. Op de website van het Afrikafeest staat een uitgebreid beeldverslag.  

 • Sfeerbeelden Pinksterfeesten 2015
  Sfeerbeelden Pinksterfeesten 2015
  Enkele foto’s van de tentoonstellingen van Erfgoedkamer en Bertem Buitengewoon, Filharmonie en Fanfare in actie, kinderanimatie, springkastelen, kermis … (De benaming “Leefdaal Herleeft” maakt ons nog altijd een beetje boos, want de vele verenigingen zorgen het hele jaar door voor een levend Leefdaal, kijk maar in de Kalender op deze site)  

 • KWB Rommelmarkt 2015
  KWB Rommelmarkt 2015
  Sfeerbeelden van de 15e Rommelmarkt ingericht door KWB Leefdaal tijdens de Pinksterfeesten 2015.

 • Nieuwe ridders en hun medewerkers.
  Het toneelstuk “Pas geridderd”, opgevoerd in de Parochiezaal op zaterdag 28 februari door “De Riddershow“, op vraag van Gezinsbond Bertem-Leefdaal, was een schot in de roos. De acteurs schudden alle poppenkast- en theatertrukjes uit de mouw en uit de verkleedkoffer. De kinderen lieten zich helemaal meeslepen met de gekke acteurs en hun maffe verhaal.

 • Naamopgave 1e communiecanten Leefdaal
  Tijdens de Gezinsviering van zondag 8 februari 2015 kwamen de kandidaat-eerste communiecanten aan de kerkgangers vertellen wie ze zijn. Nog wat onwennig, maar binnen een paar maanden worden ook zij regelmatige en enthousiaste deelnemers aan de maandelijkse gezinsvieringen – als ze dat al niet waren ! Johan Desie maakte een korte fotoreportage.  

 • Jefkes en Pekes OP12 in “Testbeeld”
  De uitzendingen van de “testbeeld” reportage OP12 over Jefkes, Pekes (en Mekes) zijn afgelopen, maar de interessante video-impressie is nu volledig te bekijken op YouTube. En hier.

 • De Jefkes, Pekes, Mekes en Mamers hebben nieuwe koningen en koninginnen
  Op de laatste zondag van juni vierden de Jefkes “nr 1” hun 175 jarig bestaan. Ondanks de zware en vervelende regenbui rond de middag hielden ze niet minder dan 5 koningschietingen. Bij de Jefkes werd Pieter Op de Beeck in recordtijd koning, bij de Pekes was het Marc Vander Elst die zich eens te meer koning mocht noemen en bij de Mekes schoot Tina Van Campenhoudt zich tot allereerste koningin ooit. Alle nog levende ex-koningen van Jefkes en Pekes waren uitgenodigd om onder mekaar uit te maken wie de titel van “koning der koningen” de volgende 25 jaar mocht dragen. Bij de Jefkes slaagde een overgelukkige Bram Morris er in die titel op zijn palmares te zetten; bij de Pekes was Johan Deherdt de verdiende winnaar. Voor meer details en massa’s foto’s: zie www.jefkes.be Een week later, dus op de eerste zondag van juli, was het de beurt aan de concurrerende Jefkes “nr 2” en ...

 • Naamopgave 1e communicanten 2014
  Tijdens de gezinsviering van 9 februari stelden volgende kinderen zich kandidaat om op 29 mei hun Eerste Communie te vieren: Lieselotte Bos, Gilles Christiaens, Jelle Claessens, Linde Dekelver, Elise Delbarre, Matisse Delbrouck, Robbe Delvaux, Lucas Geldens, Santiago Joachum, Tibeau Lespoix, Viggo Peeters, Jonas Pietercil, Lilja Sellekaerts, Timothy Severs, Estée Stulens, Kobe Teughels, Fenna Trappeniers, Kamiel Vaes, Tristen Vanherp, Jenthe Vanwinckel, Vic Verlet. Zie het fotoalbum

 • Heksentocht 2013 in beeld
  Bedankt, Christophe, voor deze bloedstollende montage over de 12e “Heksentocht”! Wij hopen dit beeldverslag weldra aan te vullen met een bloemlezing van foto’s

 • KWB bezocht brouwerij “De Kroon”
  Op zondag 22 september 2013 bezocht KWB  Brouwerij De Kroon, Beekstraat 20, 3040 Neerijse. Na een gezellig middagmaal besprenkeld met plaatselijke dranken kregen we vanaf 14u een deskundige rondleiding in de brouwerij.

 • Derde straatfeest Mezenstraat en omgeving
  Het derde straatfeest van Mezenstraat – Broekstraat -L. Van Buekenhoudstraat bracht  heel wat volk op de been en ook nu weer konden we kennismaken met enkele kersverse en zelfs toekomstige bewoners, want er komen nog steeds woningen bij in het centrum van Leefdaal. De organisatie werd, net zoals bij de 2e editie, gedwongen om de Mezenstraat zelf niet te gebruiken als feeststraat: omleidingen die langer duren dan voorzien, de zoveelste wielerkoers die (mede daardoor) voorbij moest kunnen razen… Het was deze keer de Van Buekenhoudstraat die de spelende en feestvierende bewoners mocht verwelkomen. En dat verliep prima: aan lekker eten geen gebrek, dankzij de ervaren B.B.Q.-ers, en vele wijkbewoners zorgden voor verrassende banketkunst als “kers op de taart”.

 • Reis naar Ieper
  Op 19 september 2013 trok een bus vol met Leefdaalse senioren richting Westhoek om er in en rond Ieper de diepe sporen van de Eerste Wereldoorlog te bekijken. Niet bij de deur, en dus vertrok de bus al om 8 uur richting kust. Op het programma ondermeer: een bezoek aan het museum “In Flanders Fields”, een korte geleide stadswandeling en een bezoek aan de St.-George’s Memorial Church en een rondrit langs de Ieperboog Noord Route. De zeer interessante en confronterende reis werd besloten met het bijwonen van de dagelijkse “Last Post”-ceremonie onder de Menenpoort, helaas zo druk bezocht dat het drummen was om toch een glimp van het gebeuren te kunnen opvangen. Volgens de gids zit het orderboekje voor 2014 al goed vol en zal de streek – zoals verwacht – overrompeld worden door duizenden en duizenden toeristen van over de hele wereld, want op de 148 (!) kerkhoven rond Ieper liggen ...

 • BBQ senioren op 20 augustus 2013 – foto’s
  De Leefdaalse seniorenvereniging “De Egelantier” organiseerde een gezellige BBQ in en rond de parochiezaal op dinsdag 20 augustus  Marino Punk zorgde voor aangename, vrolijke en afwisselende accordeonmuziek en ging van tafel tot tafel om iedereen te laten genieten van zijn serenades. U heeft dat gemist? Wij maakten speciaal voor u enkele foto’s.

 • Broekstraat = speelstraat (met foto’s)
  Op aanvraag van een meerderheid van bewoners is de Broekstraat (tussen nrs 3 en 11) elk weekend van augustus 2013 tussen 14u en 19u omgetoverd tot een speelstraat waar niet de auto’s maar de (kinderen van de) bewoners baas zijn. Hierbij alvast wat foto’s van het gebeuren waarin u kan zien hoe ook de volwassen buurtbewoners genoten van hun “aangepast speelgoed”… Met medewerking van de gemeente Bertem

 • Sint-Verona feest in beeld
  Op zondag 18 augustus 2013 vierden we zoals elk jaar het feest van Sint Verona in de gelijknamige kapel, waarna we al keuvelend konden genieten van een verfrissing aangeboden door het Gemeentebestuur. Uitzonderlijk werd de misviering voorgegaan door Mgr. Leonard. Johan Desie zorgde voor foto’s van het gebeuren.  

 • Fotoalbums Jefkes, Pekes en Mekes
  Van twee fotografen kregen we een lading digitale foto’s toegestopt die een gedetailleerde blik werpen op het verloop van de jaarlijkse koningsschieting van Jefkes, Pekes en Mekes op 30 juni 2013. Meer foto’s en anekdotes over “de Jefkes” kan u overigens raadplegen op Facebook in de groep “De Jefkes van Leefdaal moeten blijven bestaan”  

 • Seniorenbond Leefdaal 50 jaar jong – fotoreportage
  Toen Lea Antognoli in 1962 in Leefdaal een “bond voor gepensioneerden” opstartte, zal ze wel niet gedacht hebben dat die vereniging 50 jaar later nog zou bestaan. Maar door de jarenlange inzet van haar leden en bestuur is 2012 een mijlpaal geworden in de geschiedenis van de seniorenbond. Op 21 augustus verzamelden de leden dan ook voor een passende jubileumviering. De vereniging telt ongeveer 150 leden, waarvan zowat de helft regelmatig deelneemt aan de bijeenkomsten op de derde dinsdag van elke maand (uitgezonderd in juli). Deze bijeenkomsten gaan door in het Parochiaal Centrum en starten telkens om 14u. Een waaier van gepaste activiteiten maken er iedere keer een mooie namiddag van. Het zangkoor van de senioren, dat ondertussen ook al 40 kaarsjes mag uitblazen, brengt regelmatig leuke en verrassende liedjes tijdens deze bijeenkomsten.  

 • Op reis in de Duitse Rijnvallei
  Tijdens het weekeinde van 16 en 17 juni trokken de koninklijke Leefdaalse vogelvrienden rond in de Duitse Rijnvallei, ergens tussen Boppard en Rüdesheim. Gelukkig had er iemand een fototoestel bij! bekijk het fotoalbum

 • Jefkes, Pekes, Mekes én Mamers gefotografeerd
  De Jefkes, Pekes en Mekes schreven op zondag 24 juni 2012 geschiedenis: niemand kon zich herinneren dat er  ooit in het lange bestaan van de vereniging zo’n natte stoet het dorp had doorkruist. Niet dat het humeur daaronder te lijden had, maar de fototoestellen wel.   Hier een beperkte fotoreportage van Jefkes, Pekes en Mekes. Een week later hadden de Jefkes en Mamers een beetje meer geluk: nog steeds geen stralend zomerweer maar gelukkig geen stortregens. Wij kunnen u twee fotoreportages aanbieden:   fotoreeks van Johan Morris   fotoreeks van Mia Trappeniers Als u bepaalde foto’s wilt downloaden voor eigen gebruik: selecteer de foto in het album klik onderaan rechts op het downloadpijltje (Geen pijltje te zien? Klik bovenaan in de pop-upnavigatie op het <i> symbool)

 • Blije Blankaart Buurtfeest in beeld
  Op 19 mei 2012, net voor de lente het land in kwam, hielden de bewoners van de Blankaart en de Blijenberg hun eerste buurtfeest. Net zoals de vele andere buurtfeesten, die sinds een paar jaar met logistieke steun van het gemeentebestuur ontstonden, was het de bedoeling om in alle gezelligheid nader kennis te maken met alle bewoners van de buurt. Aangenaam én nuttig, want er zijn ook in Leefdaal op relatief korte tijd zeer veel huizen bijgekomen of van eigenaar gewisseld. Een verslag van al die buurtfeesten kan u regelmatig vinden in het gemeentelijk Infoblad; wij vullen graag aan met uitgebreide beeldreportage’s waarvoor in de gemeentelijke media geen plaats is.   fotoalbum “Blije Blankaart Buurtfeest” Als u bepaalde foto’s wilt downloaden voor eigen gebruik: selecteer de foto in het album klik onderaan rechts op het downloadpijltje (Geen pijltje te zien? Klik bovenaan in de pop-upnavigatie op het <i> symbool) FaceBook-gebruikers kunnen ook klikken op het opgestoken duim-symbool ...

 • Fotoalbum 12e Rommelmarkt van KWB Leefdaal
  Mede dankzij het uitstekende weer kon de jaarlijkse Rommelmarkt van KWB Leefdaal een groot aantal verkopers mobiliseren die de meest uiteenlopende voorwerpen in de aanbieding hadden. Zoals te zien in  ons fotoalbummetje.

 • Sleutelmomenten in beeld
  Enkele sfeerbeelden van de tentoonstelling “Sleutelmomenten” ingericht door de Bertemse erfgoedkamer tijdens “Leefdaal herleeft”.

 • Senioren in Tongeren
  De Leefdaalse Seniorenvereniging heeft op 24 mei een zonnig bezoekje gebracht aan de stad Tongeren en er de interessante tentoonstelling “Sagalassos, City of Dreams” bekeken onder leiding van een vakkundige gids. Wij maakten er een fotoreportage van.

 • Foto’s eerste communie en plechtige geloofsbelijdenis 2012
  Een communiefeest is altijd een hele belevenis die je vanzeleven niet vergeet. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om het geheugen een handje te helpen met (vele) foto’s en filmpjes. Hier alvast een link naar de foto’s van de “officiële” fotograaf Johan Desie: plechtige geloofsbelijdenis 5 mei 2012 eerste communie 17 mei 2012

 • “Op een kier …” in beeld
  Heeft u iets gemist op 20 mei tijdens en na de rondleidingen in de Sint-Lambertuskerk te Leefdaal ? Om 16u speelde daar het orkestje “Carnet de Cuisine” stukjes van Bach en Telemann op blokfluit (Ana Figueiras en Ine Desmet) en op cello (Anne van Os). Bekijk het fotoalbum

 • Jefkes en Mamers 2011 – in beeld
  Sinds 1902 gaan ook telkens op de eerste zondag van de maand juli Jefkes op pad, sinds eind vorige eeuw vergezeld van “Mamers”, elk met hun eigen schietcompetitie om de koningen aan te duiden. Hoe dat allemaal ontstond en georganiseerd is kan u elders op deze site nalezen onder “Geschiedenis”. Wij ontfutselden aan een insider enkele foto’s en hopen binnenkort nog materiaal van andere fotografen te kunnen tonen.

 • Zij kwamen helemaal uit Manchester …
  … om mee te kunnen doen met de Jefkes, ze hadden er zelfs speciaal opzichtige T-shirts laten voor drukken met het opschrift “Jefkes 2011”. Slim, want dat opschrift is een week later ook nog correct… Zoals u weet zijn onze buren van over de plas verzot op tradities, maar dat zij naar Leefdaal afzakken om de traditie der tradities te kunnen meemaken is toch een hele eer! Of doen ze het vooral omwille van het befaamde vlaamse gerstenat dat bij de Jefkes en Pekes overvloedig aanwezig is? Samen met hen wensen we proficiat aan de nieuwe koningen Bram en Dries: voor hen ging een lang gekoesterde droom in vervulling. Dries en zijn de-facto-koningin Jo gingen zelfs spontaan aan het dansen onder de wip en startten daarmee wellicht weer een nieuwe traditie. Hoe het hen en de anderen verging op 26 juni laatstleden kan u bekijken in het uitgebreide foto-album dat we van ...

 • Eerste communie 2011: foto-album
  Op 2 juni deden 32 kinderen in Leefdaal hun eerste communie. Op de groepsfoto niets dan blije gezichten! Ondertussen hebben we van fotograaf Johan Desie een copie gekregen van alle foto’s die hij om en rond de viering maakte en we plaatsten die integraal in dit foto-album. Als u bepaalde foto’s (zoals onderstaande groepsfoto) wil behouden in uw eigen archief of ze (laten) afdrukken, klik dan in dat album eerst op de miniatuurversie van de gewenste foto en dan onder de foto op de knop “laad hoge-resolutie origineel in nieuw venster”. Zodra die foto is ingeladen kan je er op klikken met de rechtermuisknop en de optie “bewaren” kiezen of (enkel voor MacOS gebruikers) automatisch laten opnemen in uw iPhoto-bibliotheek. Hieronder één van de groepsfoto’s met de namen van de kinderen in alfabetische volgorde.

 • Plechtige geloofsbelijdenis op 7 mei 2011: foto-album
  Ook van de Plechtige geloofsbelijdenis konden we met de foto’s van Johan Desie een dik webalbum samenstellen. Als u bepaalde foto’s  wil behouden in uw eigen archief of ze (laten) afdrukken, klik dan in dat album eerst op de miniatuurversie van de gewenste foto en dan onder de foto op de knop “laad hoge-resolutie origineel in nieuw venster”. Zodra die foto is ingeladen kan je er op klikken met de rechtermuisknop en de optie “bewaren” kiezen of (enkel voor MacOS gebruikers) automatisch laten opnemen in uw iPhoto-bibliotheek. De groepsfoto hieronder werd tijdens de voorbereidingen genomen en stond afgedrukt op de programmaboekjes.  

Reacties zijn gesloten.