Jefkes en Mamers – de koningsschieting 2019

Op zondag 7 juli ‘19 wordt de Leefdaalse dorpskom het toneel van de traditionele stoet van de jongmansgilde “de Jefkes” en haar zustervereniging “de Mamers” met rond de middag als hoogtepunt de Koningsschieting aan de staande wip in de dreef te Leefdaal (aan de Boskee, tegenover het kasteel).

Deze eeuwenoude folkloristische uitstap gaat van start omstreeks 9u30 aan G.C. “De Vlieg-In” (met gratis ”Spek met Eieren” voor alle deelnemers vanaf 08u00) en wordt muzikaal begeleid door de Koninklijke Fanfare Sint Lambertus.

Koningen 2018

In de voormiddag pikken we de koningen van vorig jaar thuis op en passeren we rond 11u00 aan het oud gemeentehuis van Leefdaal waar de burgemeester en de schepenen zich bij de stoet zullen aansluiten.
Na een bezoek aan het kasteel bij graaf de Liedekerke trekken we omstreeks 12u00 in stoet naar de dreef voor de jaarlijkse wipschietingen en de daaropvolgende inhuldiging van de nieuwe koningen.

Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens dit eeuwenoud cultureel evenement, waar we als Leefdalenaren terecht fier op mogen zijn !!

Jefkes en Mamers die willen deelnemen aan de WIPSCHIETING mogen gerust al eens komen oefenen aan de wip op vrijdagavond 5 juli ’19 van 19u tot 22u.

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, Geschiedenis, In de mail, Toerisme. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.