Jefkes & Mamers

Beste dorpsgenoten,

Op zondag 1 juli ‘18 wordt de Leefdaalse dorpskom het toneel van de traditionele stoet van de jongmansgilde “de Jefkes” en haar zustervereniging  “de Mamers” met rond de middag als hoogtepunt de Koningsschieting aan de staande wip in de dreef (aan de Boskee te Leefdaal, tegenover het kasteel).

Deze eeuwenoude folkloristische uitstap gaat van start omstreeks 9u30 aan G.C. “De Vlieg-In” (gratis ”Spek met Eieren” voor alle deelnemers vanaf 08u00) en wordt muzikaal begeleid door de Koninklijke Fanfare Sint Lambertus.

In de voormiddag pikken we de koningen van vorig jaar thuis op en passeren we rond 11u00 aan het oud gemeentehuis van Leefdaal waar de burgemeester en de schepenen zich bij de stoet zullen aansluiten. Na een bezoek aan het kasteel bij graaf de Liedekerke trekken we omstreeks 12u00 in stoet naar de dreef voor de jaarlijkse wipschietingen en de daaropvolgende inhuldiging van de nieuwe koningen.

Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens dit eeuwenoud cultureel evenement, waar we als Leefdalenaren terecht fier op mogen zijn !!

Wenst U als Jefke of Mamer deel te nemen aan deze feestelijke gebeurtenis ? Neem dan tijdig contact op met één van onze verantwoordelijken :

Passen van de kledij kan je bij Koen Haesaerts – 0477791929 – Dorpstraat 492E.

Na de uitstap kan U aan ’t Moleke aanschuiven aan de BBQ vanaf 18u30.

U kan zich inschrijven voor de BBQ door ten laatste op dinsdag 26 juni een overschrijving te verrichten van 18 euro (per portie) ten gunste van rekeningnr BE97 0689 0282 0049 op naam van Kevin Barnhoorn.

Gelieve in de mededeling de volgende informatie te vermelden :
“BBQ : naam van de deelnemer aan de BBQ

Jefkes en Mamers die willen deelnemen aan de WIPSCHIETING mogen gerust al eens komen oefenen aan de wip op vrijdagavond 29 juni ‘18 van 19u tot 22u.

 

Geert Meyers,
KF.Sint.Lambertus.Leefdaal@telenet.be
 
Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, In de mail. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*