Heksentocht sponsort Te Gek!?

De 16e editie van de Heksentocht Leefdaal schenkt 2.000 euro aan Selah Sue, de Leefdaalse meter van ‘Te Gek!?’.

Elk jaar wandelen 500 deelnemers een geanimeerd griezelparcours van om en bij 4 km door de slingerende paadjes en de donkere holle wegen in Leefdaal. De Heksentocht staat synoniem voor een spannende avond voor het hele gezin en behoort stilaan tot het cultureel erfgoed van het dorp.
In 2002 kwam de KWB van Leefdaal met een nieuw initiatief op de proppen, ze zouden een heksentocht organiseren in samenwerking met KVLV, Gezinsbond en Chiro Leefdaal. Er waren 342 deelnemers ingeschreven en na aftrek van de gemaakte kosten was er 330 euro winst. Omdat het onbegonnen werk was om dat bedrag onder de deelnemende verenigingen te verdelen, besloot de organisatie om de winst weg te schenken aan een goed doel, liefst gelinkt met Leefdaal.

Jaar na jaar werd er een mooi bedrag weggeschonken, samengeteld een totaalbedrag van 17.756 euro. Een indrukwekkend palmares.

Volgens organisator Karolien Verhaeghe is de Heksentocht intussen uitgegroeid tot een stevig uit de kluiten gewassen event. “We zijn met zeker 150 vrijwilligers en hebben een vaste opkomst van 500 deelnemers. Naast de KWB, de KVLV, de Gezinsbond en Chiro Leefdaal, die er al van de eerste keer bij waren, kunnen we sinds vele jaren ook rekenen op de school, het oudercomité, de Zanglijster, de CM, Tjerrie & vrienden, De Joskes, Wouter & Co, Kattestroof, de BIB en heel veel losse medewerkers.”

Foto: Eric Mostrey

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, Beeld en geluid, In de mail. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.