Nieuwe koningen bij Jefkes en Mamers

Enigszins gehinderd door een fikse regenbui hadden de Jefkes “nummer 2” 13 minuten nodig om de hoofdvogel eraf te krijgen; de ervaren Mamers kenden hun nieuwe koning al na nauwelijks 2 minuten schieten.

Joren Roekens treedt als nieuwe Jefkeskoning in de voetsporen van zijn meermaals gelauwerde vader Stefaan en Kevin Barnhoorn schoot raak bij de Mamers. Kara Pelgrims werd tot nieuwe koninging van de Mamers gekroond.

Joren Roekens, Kara Pelgrims en Kevin Barnhoorn

Joren Roekens, Kara Pelgrims en Kevin Barnhoorn

Opmerkelijk: schepen Eddy Vranckx lukte erin om net voor de Mamersschieting met zijn tweede ereschot de hoofdvogel “dodelijk” te raken. Dat wordt een traktatierondje extra als de stoet de nieuwe koningen thuisbrengt.

eddie-vranckx-2 eddie-vranckx

Klik op de afbeelding om het foto-album te raadplegen

Klik op de afbeelding om het foto-album te raadplegen

Dit artikel is geplaatst in Beeld en geluid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*