Jefkes en Mamers hebben ook nieuwe koningen

Als bekroning op een goed gevuld jubileum-weekend trokken Jefkes en Mamers onder de muzikale begeleiding van de Koninklijke Fanfare en hun gasten uit Ottrott in stoet naar de schuttersweide om nieuwe koningen te kiezen.

Bij de Jefkes schoot Ben Verheyden de hoofdvogel af en bij de Mamers lukte het uittredend koning-keizer Stef Roekens om met zijn derde ereschot zijn titel te verlengen. Een zeldzaam bravourestukje dankzij stalen zenuwen en meermaals bewezen schutterstalent. Daarna mochten de koningen van de voorbije 25 jaar uitmaken wie van hen de titel “koning der koningen” mocht dragen. Stef Roekens, alweer hij, schoot vol op de hoofdvogel maar die viel terug op de pin … waarna Marc Clerinx even later vol in de pluimen schoot en de begeerde titel veroverde. Martine Vranckx werd eerder al uitgeloot als koningin van de Mamers.

Ben Verheyden, Marc Clerinx, Martine Vranckx en Stefaan Roekens.

Ben Verheyden, Marc Clerinx, Martine Vranckx en Stefaan Roekens.

Voor de statistieken: de Jefkes schoten amper 29 seconden, de Mamers dus helemaal niet en de koning-der-koningen kon juichen na 2’18”

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, In de mail, Toerisme. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.