Ziekenzorg zoekt

Een chronische ziekte of de nood aan zorgen mag niet de oorzaak zijn dat mensen niet meer deelnemen aan het sociale leven in hun buurt. Ziekenzorg CM Leefdaal wil het sociaal weefsel van deze mensen in onze gemeente versterken.
Tal van langdurig zieken voelen zich soms eenzaam en hebben nood aan extra sociale contacten. Daarom organiseert Ziekenzorg CM Leefdaal een aanbod op het vlak van individueel contact (huisbezoek) en activiteiten inspelend op de verschillende interesses en verwachtingen van langdurig zieke mensen.
Ziekenzorg CM Leefdaal draait volledig op de kracht en de inzet van (plaatselijke) vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze zieke dorpsgenoten.

Omdat wij graag alle – of toch zoveel mogelijk – (chronisch) zieke mensen in onze gemeente regelmatig een bezoek willen brengen, zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie komt daarvoor in aanmerking? Iedereen die doordeweeks overdag eens een uurtje vrij heeft om een zieke dorpsgenoot te bezoeken en die en luisterend oor te bieden. Daarnaast organiseren we een paar keer per jaar een gezamenlijke activiteit waarbij vele helpende handen het werk lichter maken en het sociale contact aangenamer.

Wil je zélf graag vrijwilliger worden bij Ziekenzorg CM of ken je iemand in je buurt of in je vriendenkring, stuur ons dan een (persoonlijk) bericht via e-mail of via FaceBook. En als je deze boodschap deelt met je vriendenkring, hebben we wellicht ook méér kans om nieuwe, enthousiaste mensen te vinden die ons team willen versterken.

(Martine Van Gaver op Facebook)

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, In de mail. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.