De Jefkes, Pekes, Mekes en Mamers hebben nieuwe koningen en koninginnen

Op de laatste zondag van juni vierden de Jefkes “nr 1” hun 175 jarig bestaan. Ondanks de zware en vervelende regenbui rond de middag hielden ze niet minder dan 5 koningschietingen.

Bij de Jefkes werd Pieter Op de Beeck in recordtijd koning, bij de Pekes was het Marc Vander Elst die zich eens te meer koning mocht noemen en bij de Mekes schoot Tina Van Campenhoudt zich tot allereerste koningin ooit.

Schermafbeelding 2014-07-06 om 15.04.29

Alle nog levende ex-koningen van Jefkes en Pekes waren uitgenodigd om onder mekaar uit te maken wie de titel van “koning der koningen” de volgende 25 jaar mocht dragen. Bij de Jefkes slaagde een overgelukkige Bram Morris er in die titel op zijn palmares te zetten; bij de Pekes was Johan Deherdt de verdiende winnaar.

Schermafbeelding 2014-07-06 om 15.05.10

Een week later, dus op de eerste zondag van juli, was het de beurt aan de concurrerende Jefkes “nr 2” en aan de Mamers om koningen aan te duiden. Zij hadden meer geluk met het weer: dreigende regenbuien bleven uit en alle schutters konden beschikken over droge pijlen.

Koningin van de Mamer-dames werd na lottrekking Caro Vander Elst; bij de Jefkes verlengde Maikel Ginis bij zijn 4e schot zijn titel en bij de mannelijke Mamers zorgde Stef Roekens voor een zoveelste “déjà vu” gevoel.

Schermafbeelding 2014-07-06 om 14.53.56

Proficiat aan alle koningen en koninginnen.

Jefkes nr 2 - 6 juli 2014

Jefkes nr 2 – 6 juli 2014

Dit artikel is geplaatst in Beeld en geluid, Toerisme. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.