Reis naar Ieper

Op 19 september 2013 trok een bus vol met Leefdaalse senioren richting Westhoek om er in en rond Ieper de diepe sporen van de Eerste Wereldoorlog te bekijken. Niet bij de deur, en dus vertrok de bus al om 8 uur richting kust.

Op het programma ondermeer: een bezoek aan het museum “In Flanders Fields”, een korte geleide stadswandeling en een bezoek aan de St.-George’s Memorial Church en een rondrit langs de Ieperboog Noord Route. De zeer interessante en confronterende reis werd besloten met het bijwonen van de dagelijkse “Last Post”-ceremonie onder de Menenpoort, helaas zo druk bezocht dat het drummen was om toch een glimp van het gebeuren te kunnen opvangen.
Volgens de gids zit het orderboekje voor 2014 al goed vol en zal de streek – zoals verwacht – overrompeld worden door duizenden en duizenden toeristen van over de hele wereld, want op de 148 (!) kerkhoven rond Ieper liggen soldaten uit 50 landen begraven.

Schermafbeelding 2013-10-07 om 11.43.44

Dit artikel is geplaatst in Beeld en geluid. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.