Seniorenbond Leefdaal 50 jaar jong – fotoreportage

Toen Lea Antognoli in 1962 in Leefdaal een “bond voor gepensioneerden” opstartte, zal ze wel niet gedacht hebben dat die vereniging 50 jaar later nog zou bestaan. Maar door de jarenlange inzet van haar leden en bestuur is 2012 een mijlpaal geworden in de geschiedenis van de seniorenbond. Op 21 augustus verzamelden de leden dan ook voor een passende jubileumviering.

Bekijk het foto-album

De vereniging telt ongeveer 150 leden, waarvan zowat de helft regelmatig deelneemt aan de bijeenkomsten op de derde dinsdag van elke maand (uitgezonderd in juli). Deze bijeenkomsten gaan door in het Parochiaal Centrum en starten telkens om 14u. Een waaier van gepaste activiteiten maken er iedere keer een mooie namiddag van. Het zangkoor van de senioren, dat ondertussen ook al 40 kaarsjes mag uitblazen, brengt regelmatig leuke en verrassende liedjes tijdens deze bijeenkomsten.

Het fiere pas opgerichte Leefdaalse Senioren Zangkoor toen ze in december 1973 in Auditorium 44 te Brussel mochten zingen voor een radio-opname. Lea Antognoli is de derde van rechts op de foto.

 

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten, Beeld en geluid, In de mail. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.