Architect Michiel Vierin overleden

Michiel Viérin is op 30 april 2011 onverwacht overleden in Foixa (Spanje). Hij heeft een groot deel van zijn jeugd in Leefdaal doorgebracht. Hij was de ontwerper van het Parochiaal Centrum en van het altaar in de Veronakapel. Het gebouwtje over de Veronabron heeft hij niet alleen uitgedacht, maar ook mee opgebouwd. Meer zelfs, hij liet het op zijn kosten grondig vernieuwen toen hij de vijfentwintigste verjaardag van zijn huwelijk mocht vieren in de kapel. Zijn fraaie veldkapel op de Voerhoek is helaas verdwenen. Oud-onderpastoor Paul Kerremans herinnerde aan dit alles tijdens de uitvaartliturgie op 14 mei in de Sint-Janskerk van Tervuren.

Michiel Viérin bouwde in Leefdaal (en Bertem) een groot aantal woonhuizen. Naast architect bleek hij een gedegen raadsman voor de bouwheren. Zijn creaties zijn zelfs na een halve eeuw esthetisch zeker niet verouderd.

 

Zie ook:

Dit artikel is geplaatst in Geschiedenis. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.