Wijncultuur

Er wordt verteld dat in lang vervlogen tijden, langs de oevers van de Voervallei,  wijngaarden welig bloeiden. Oude prenten kunnen dit aantonen. Soms kan de geschiedenis zich herhalen.  Zeker wanneer het gaat om het welzijn van de mensheid. Daardoor komt het dat er op de dag van vandaag in Leefdaal, voor het derde jaar, weer een wijndruivenoogst staat te rijpen.  Nog enkele zonnige weken en dan starten we met de transformatie van de wijndruif naar het glas wijn. Geloof je het niet?   Zie hoe weelderig de wijndruivencultuur in Leefdaal kan gedijen adhv foto’s . Beschik je over  een vruchtbaar zuiver perceel grond die  de wind  goed kan ontvangen, hellend naar het zuiden, zuid-oosten of zuid-westen gericht?  Wil je het avontuur aangaan bij de aanleg van een wijngaard(je) om na enkele jaren je eerste glas wijn tegen het licht te houden, de aroma’s ervan op te snuiven en het gehemelte te laten strelen? Je mag mij  via e-mail contacteren, ik wil je graag op weg zetten naar het avontuur van de wijncultuur.

ludo.croonenberghs@pandora.be

Dit artikel is geplaatst in Toerisme. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.