Pastoor Michel Verbeek verlaat Leefdaal en verlegt zijn werkterrein!

Michel Verbeek

 

  • Geboren te Sint-Huibrechts-Lille op 11 oktober 1938.
  • Intrede in de abdij van ’t Park (Heverlee-Leuven). Orde der Norbertijnen. Kenner van de Orthodoxie na reizen in het Oosten. Daarna “buitenheer van ’t Park”.
  • Kapelaan in de Sint-Martinuskerk te Genk (1974). Promotor van de “vakantietrein”, de familiebond, de weduwen- en ziekenzorg. Hield zich bezig met de chirogroepen van meisjes en jongens en de misdienaars. Gekend voor zijn ziekenbezoek en dienstvaardigheid tegenover de bejaarden.
  • Pastoor te Leefdaal (1979). Dezelfde aandachtspunten als te Genk. Gewaardeerd om zijn ziekenbezoek o.a. wekelijkse bezoeken met de fiets aan zijn parochianen in de ziekenhuizen te Leuven en de rust- en verzorgingstehuizen te Bertem en te Neerijse. De “luister van Gods huizen”, de schoonheid en de netheid van zijn Sint-Lambertusparochiekerk, de kapel van Sint-Verona en de renovatie van het Parochiaal Centrum lagen hem nauw aan het hart.
  • Vertrek naar Tremelo als aalmoezenier van het rusthuis (december 2003).
Willy Brumagne.
Dit artikel is geplaatst in Geschiedenis. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.